Airco

IBJ Montage

Airco specialist

Professionele airco installateur

De voordelen van verwarmen met airco

Naast het feit dat verwarmen met airco energiezuinig is, heeft het nog een aantal voordelen. We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • Met een airco is een ruimte sneller op temperatuur
  • Verwarmen met airco zorgt ook voor goede ventilatie
  • Het luchtvochtigheidsgehalte wordt op peil gehouden door de airconditioning.
  • Als de buitentemperatuur stijgt, kun je de airco ook gebruiken om een ruimte te koelen
Airco Installateur
Airco Installateur

Bespaar op de energielasten

Over het algemeen is een airco als verwarming veel goedkoper dan een cv ketel. Dat komt omdat het rendement ver boven de 400% stijgt, terwijl een moderne cv ketel niet verder komt dan 96%. Kortom: meer verwarming voor minder energie. Het rendement van een airco wordt benoemd met de COP-factor. Hoe hoger die waarde, hoe minder energie het verwarmen kost. Tegenwoordig halen airco’s gemakkelijk een COP waarde van 4 of hoger, er zijn zelfs al toestellen met een COP factor van bijna 6! Dit betekent dat de airco goedkoper is in gebruik dan een cv ketel.

Bijvoorbeeld: Wanneer u een 1000 Watt elektrische kachel in huis gebruikt onttrekt deze 1000 Watt aan het elektriciteitsnet. Deze elektrische energie wordt omgezet in 1000 Watt warmte. Doordat de kachel de maker is van de warmte, is het rendement 100%. Stel dat een airco 400 Watt elektriciteit verbruikt en hiermee voor 1600 Watt aan warmte verplaatst, betekent dit dat er een rendement gehaald wordt van 400%. De COP factor is hierbij 1600/ 400 = 4. Dit maakt het zeer voordelig om uw woning te verwarmen.

Voordelen IBJ Montage

IBJ Montage is gespecialiseerd in het plaatsen van airco’s. Wij zijn gevestigd in Doetinchem maar plaatsen door heel Nederland. Wij bespreken de wensen met onze klanten en geven u vooraf precies door wat de installatie voor u gaat kosten. Wij werken met all in prijzen. Bekijk hieronder onze voordelen.

  • Persoonlijk advies
  • All in prijzen, geen extra kosten achteraf
  • Garantie op de montage en de producten
  • Snelle plaatsing
  • Gespreid betalen

Airco Installateur

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen

Keuze van een airco is afhankelijk van ruimte en benodigde vermogen. Onze verkoopadviseurs kunnen voor je berekenen welk koelvermogen het beste bij jouw ruimte past. Wij kijken daarbij naar verschillende aspecten, zoals de afmeting van de ruimte, hoe de zon naar binnen schijnt (wel of geen zonnescherm) en het aantal personen in de ruimte. Afhankelijk van je eigen voorkeur of wensen en het benodigde koelvermogen, kies jij vervolgens een systeem.

Nadat je een split airco unit gekozen hebt, bepaalt de installateur in overleg met jou een geschikte plaats voor de buiten- en de binnen-unit(s). De binnen-unit wordt in de gewenste kamer(s) aan de wand opgehangen. De buiten-unit kan bijvoorbeeld op het dak, op het balkon, aan de muur of in de tuin worden geplaatst. Zowel de buiten- als de binnen-unit wordt elektrisch aangesloten (230V). Een dunne condensleiding zorgt voor afvoer van het condenswater dat tijdens het koelen in de binnen-unit ontstaat. Dun, geïsoleerd leidingwerk verbindt de buiten-unit met de binnen-unit. Het leidingwerk dat in het zicht komt, wordt in een nette kunststof goot gemonteerd. Voor aanvang van de werkzaamheden zal de installateur alles met jou overleggen en bespreken.

Goedkoop is duurkoop. Vooral in warme zomers kopen veel mensen impulsief een portable airco. Vervolgens komen ze er snel achter dat ze beter een split airco unit van een kwaliteitsmerk hadden moeten hebben. Deze gaan gemiddeld 15 jaar mee. De aanschafprijs is weliswaar hoger, maar de afschrijving en het verbruik is een stuk lager.

Voor de meeste single-split airco units is een extra groep niet nodig. Als je kiest voor een multi-split airco unit wordt een aparte groep in de meterkast aangeraden. In sommige gevallen dient zelfs ook de bekabeling aangepast te worden. Houd daar bij de aanschaf van een airco dus vooraf wel goed rekening mee dit kunnen anders nog wat onverwachte kosten met zich meebrengen.

Airco’s zijn de laatste jaren veel stiller geworden. Het is Mitsubishi gelukt om design, kwaliteit en een laag geluidsniveau samen te brengen in de split airco unit. De Mitsubishi split airco units behoren tot de stilste die verkrijgbaar zijn. Zowel de binnen- als de buitenunits zijn fluisterstil te noemen. Je kunt als gebruiker in alle rust van een perfect binnenklimaat genieten zonder last te hebben van bijgeluiden.

Airconditioning was vroeger een luxe artikel. Mede door de warme zomers is airconditioning tegenwoordig bijna standaard in auto’s, winkels en kantoren. D.m.v. innovatieve technologieën heeft Mitsubishi zich als doel gesteld jouw stroom verbruik zo veel mogelijk te beperken.

Bovendien kan een groot deel van de energiekosten worden beperkt door het dichthouden van ramen en deuren en het juist instellen van je thermostaat. Ook worden de energiekosten beperkt door het goed onderhouden van de split airco unit en het regelmatig reinigen van de filters.

Onze installateurs doen natuurlijk het meeste werk maar jij moet nog wel wat goede keuzes gaan maken. Denk alvast na over een goede plek voor de binnen-unit(s). Vervolgens moet er ook een goede plek gevonden worden voor de buiten-unit: op een dak, aan een gevel, op een balkon , etc. Ten slotte moeten beide units door twee dunne leidingen met elkaar verbonden. Zorg er dus voor dat deze units zo dicht mogelijk bij elkaar komen. Dan is er zo min mogelijk leidingwerk nodig.

De werkzaamheden bevatten: monteren van de binnen- en buiten-unit (incl. muurbeugel(s)); boren van een doorvoer gat in bakstenen, metalen of een houten muur; aansluiten van de voeding- en sturingskabels en koelleidingen (standaard 4 meter, meerkosten bij andere lengtes); systeem testen op goede werking en uitleg afstandsbediening.

Elke slaapkamer, woonkamer of ander vertrek heeft zijn eigen specifieke eisen en mogelijkheden voor het plaatsen van een split airco unit. Je kunt via de website een voorstel laten opmaken om de prijs inclusief installatie te berekenen.

Om energie te besparen heeft Mitsubishi verschillende methoden ontwikkeld. Eén daarvan is de toepassing van twee kleinere compressoren. Dat heeft als voordeel dat slechts één compressor wordt aangesproken als niet het hele koelvermogen nodig is. Pas als het volledige koelvermogen wordt gevraagd, zal ook de tweede compressor inschakelen. De energiebesparing kan hierdoor oplopen tot 35%. En aangezien er tweemaal een kleinere compressor gaat draaien, is de aanloopstroom ook lager dan bij een airconditioner met één grote compressor. Bijkomend voordeel is dat het maar zelden nodig is de elektrische installatie aan te passen.

Producten met inverters:
Alle modellen die we leveren hebben de invertertechniek. Door het toerental van de compressor te regelen, kan de installatie zo efficiënt mogelijk werken. Zo kunnen energiebesparingen tot wel 70% worden bereikt. De techniek werkt net als de motor van een auto. Hoe hoger het toerental, hoe hoger het verbruik van brandstof (energie). Bij een laag toerental is het verbruik dus ook minder en bespaart u energie.

Bij dit systeem kunnen meerdere binnen-units op één buiten-unit worden aangesloten. Meerdere binnen-units op één buiten-unit is bespaart ruimte en kosten. Terwijl je binnen in meerdere ruimtes een aangenaam klimaat schept, heb je toch maar één buitendeel. Je hebt daardoor buiten aanmerkelijk minder ruimte nodig om de installatie te plaatsen dan wanneer u kiest voor meerdere single split systemen en het stroomverbruik is ook aanzienlijk lager.

Een single split airco unit is een airconditioning die uit een binnen- en een buiten-unit bestaat. Speciaal leidingwerk verbindt de twee units met elkaar, zodat het niet nodig is een groot gat in de buitenmuur te maken. Dit systeem is geschikt om de lucht in één ruimte te behandelen. De binnen-unit zorgt voor het koelende en ontvochtigende effect in de ruimte. De buiten-unit voert de warmte naar de buitenlucht af.

Wij bieden de laagste prijs inclusief montage

Bij IBJ Montage garanderen wij de laagste prijs. De prijzen op onze website zijn inclusief standaard montage. Wanneer er bijvoorbeeld meer leidingwerk aan de units moet komen te hangen, of we moeten door een dak heen, dat zijn zaken waar meer kosten bij komen kijken. Maar in 9 van de 10 gevallen zijn de prijzen op onze website hele goeie richtprijzen. Twijfelt u over het feit of uw situatie standaard is? Vul dan het offerte formulier in. Aan de hand daarvan kunnen wij u advies geven. Hieronder kort beschreven wat onder standaard montage valt.

Bij de standaard montage wordt rechtstreeks via de binnenmuur naar buiten geboord in uw gekozen ruimte, met een koelleiding tot maximaal 3 meter. Wij leveren 5 meter voedingskabel en afwerkkappen op basis van de (standaard montage). In enkele gevallen is de standaard montage niet genoeg. Wilt u bijvoorbeeld de airco op het dak laten plaatsen of zijn uw buitenmuren van beton dan is dat geen probleem. Ook dergelijk meerwerk nemen wij graag uit handen, dit is afhankelijk van de individuele situatie. De meerprijs hiervoor maken wij van tevoren inzichtelijk voor u. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Door het offerte formulier in te vullen kunnen wij u een exacte prijs geven die voor uw situatie van toepassing is.

Onze recente airco klussen

Subtitle for This Block

Title for This Block

Text for This Block

Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
IBJ Montage
Hallo,

Ik sta je graag te woord via WhatsApp. Kan ik je ergens mee helpen?