Meest gestelde vragen

Keuze van een airco is afhankelijk van ruimte en benodigde vermogen. Onze verkoopadviseurs kunnen voor je berekenen welk koelvermogen het beste bij jouw ruimte past. Wij kijken daarbij naar verschillende aspecten, zoals de afmeting van de ruimte, hoe de zon naar binnen schijnt (wel of geen zonnescherm) en het aantal personen in de ruimte. Afhankelijk van je eigen voorkeur of wensen en het benodigde koelvermogen, kies jij vervolgens een systeem.

Nadat je een split airco unit gekozen hebt, bepaalt de installateur in overleg met jou een geschikte plaats voor de buiten- en de binnen-unit(s). De binnen-unit wordt in de gewenste kamer(s) aan de wand opgehangen. De buiten-unit kan bijvoorbeeld op het dak, op het balkon, aan de muur of in de tuin worden geplaatst. Zowel de buiten- als de binnen-unit wordt elektrisch aangesloten (230V). Een dunne condensleiding zorgt voor afvoer van het condenswater dat tijdens het koelen in de binnen-unit ontstaat. Dun, geïsoleerd leidingwerk verbindt de buiten-unit met de binnen-unit. Het leidingwerk dat in het zicht komt, wordt in een nette kunststof goot gemonteerd. Voor aanvang van de werkzaamheden zal de installateur alles met jou overleggen en bespreken.

Goedkoop is duurkoop. Vooral in warme zomers kopen veel mensen impulsief een portable airco. Vervolgens komen ze er snel achter dat ze beter een split airco unit van een kwaliteitsmerk hadden moeten hebben. Deze gaan gemiddeld 15 jaar mee. De aanschafprijs is weliswaar hoger, maar de afschrijving en het verbruik is een stuk lager.

Voor de meeste single-split airco units is een extra groep niet nodig. Als je kiest voor een multi-split airco unit wordt een aparte groep in de meterkast aangeraden. In sommige gevallen dient zelfs ook de bekabeling aangepast te worden. Houd daar bij de aanschaf van een airco dus vooraf wel goed rekening mee dit kunnen anders nog wat onverwachte kosten met zich meebrengen.

Airco’s zijn de laatste jaren veel stiller geworden. Het is Mitsubishi gelukt om design, kwaliteit en een laag geluidsniveau samen te brengen in de split airco unit. De Mitsubishi split airco units behoren tot de stilste die verkrijgbaar zijn. Zowel de binnen- als de buitenunits zijn fluisterstil te noemen. Je kunt als gebruiker in alle rust van een perfect binnenklimaat genieten zonder last te hebben van bijgeluiden.

Airconditioning was vroeger een luxe artikel. Mede door de warme zomers is airconditioning tegenwoordig bijna standaard in auto’s, winkels en kantoren. D.m.v. innovatieve technologieën heeft Mitsubishi zich als doel gesteld jouw stroom verbruik zo veel mogelijk te beperken.

Bovendien kan een groot deel van de energiekosten worden beperkt door het dichthouden van ramen en deuren en het juist instellen van je thermostaat. Ook worden de energiekosten beperkt door het goed onderhouden van de split airco unit en het regelmatig reinigen van de filters.

Onze installateurs doen natuurlijk het meeste werk maar jij moet nog wel wat goede keuzes gaan maken. Denk alvast na over een goede plek voor de binnen-unit(s). Vervolgens moet er ook een goede plek gevonden worden voor de buiten-unit: op een dak, aan een gevel, op een balkon , etc. Ten slotte moeten beide units door twee dunne leidingen met elkaar verbonden. Zorg er dus voor dat deze units zo dicht mogelijk bij elkaar komen. Dan is er zo min mogelijk leidingwerk nodig.

De werkzaamheden bevatten: monteren van de binnen- en buiten-unit (incl. muurbeugel(s)); boren van een doorvoer gat in bakstenen, metalen of een houten muur; aansluiten van de voeding- en sturingskabels en koelleidingen (standaard 4 meter, meerkosten bij andere lengtes); systeem testen op goede werking en uitleg afstandsbediening.

Elke slaapkamer, woonkamer of ander vertrek heeft zijn eigen specifieke eisen en mogelijkheden voor het plaatsen van een split airco unit. Je kunt via de website een voorstel laten opmaken om de prijs inclusief installatie te berekenen.

Om energie te besparen heeft Mitsubishi verschillende methoden ontwikkeld. Eén daarvan is de toepassing van twee kleinere compressoren. Dat heeft als voordeel dat slechts één compressor wordt aangesproken als niet het hele koelvermogen nodig is. Pas als het volledige koelvermogen wordt gevraagd, zal ook de tweede compressor inschakelen. De energiebesparing kan hierdoor oplopen tot 35%. En aangezien er tweemaal een kleinere compressor gaat draaien, is de aanloopstroom ook lager dan bij een airconditioner met één grote compressor. Bijkomend voordeel is dat het maar zelden nodig is de elektrische installatie aan te passen.

Producten met inverters:
Alle modellen die we leveren hebben de invertertechniek. Door het toerental van de compressor te regelen, kan de installatie zo efficiënt mogelijk werken. Zo kunnen energiebesparingen tot wel 70% worden bereikt. De techniek werkt net als de motor van een auto. Hoe hoger het toerental, hoe hoger het verbruik van brandstof (energie). Bij een laag toerental is het verbruik dus ook minder en bespaart u energie.

Bij dit systeem kunnen meerdere binnen-units op één buiten-unit worden aangesloten. Meerdere binnen-units op één buiten-unit is bespaart ruimte en kosten. Terwijl je binnen in meerdere ruimtes een aangenaam klimaat schept, heb je toch maar één buitendeel. Je hebt daardoor buiten aanmerkelijk minder ruimte nodig om de installatie te plaatsen dan wanneer u kiest voor meerdere single split systemen en het stroomverbruik is ook aanzienlijk lager.

Een single split airco unit is een airconditioning die uit een binnen- en een buiten-unit bestaat. Speciaal leidingwerk verbindt de twee units met elkaar, zodat het niet nodig is een groot gat in de buitenmuur te maken. Dit systeem is geschikt om de lucht in één ruimte te behandelen. De binnen-unit zorgt voor het koelende en ontvochtigende effect in de ruimte. De buiten-unit voert de warmte naar de buitenlucht af.

Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
IBJ Montage
Hallo,

Ik sta je graag te woord via WhatsApp. Kan ik je ergens mee helpen?